Η ΠOΛΗ ΤΗΣ ΜΥΚOΝΟΥ

Η ΠOΛΗ ΤΗΣ ΜΥΚOΝΟΥ
Η ΠOΛΗ ΤΗΣ ΜΥΚOΝΟΥ- Mykonos Tours Transfer2go.gr

Η πόλη της Μυκόνου (που ονομάζεται Χώρα) είναι η καρδιά της Μυκόνου. Με τα όμορφα, παραδοσιακά, κυκλαδίτικα γαλάζια και άσπρα σπίτια και τα μικροσκοπικά δρομάκια γεμάτα καταστήματα, εκκλησίες και ανεμόμυλους, η πόλη της Μυκόνου είναι ευχάριστη. Κάθε μικρή γωνιά και κάθε όμορφο σπίτι είναι μια ευκαιρία για φωτογραφίες.

Η πόλη της Μυκόνου προσφέρει πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε. από μπαρ έως ταβέρνες και καφετέριες, μέχρι μοντέρνες μπουτίκ ρούχων και αξεσουάρ, δεν θα ξεμείνετε ποτέ από πράγματα που πρέπει να κάνετε! Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να παραλάβετε μερικά τυπικά ελληνικά αναμνηστικά, όπως προϊόντα ελαιολάδου ή δερμάτινα σανδάλια και καρτ-ποστάλ για αναμνήσεις που δεν θα ξεθωριάσουν.

«ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ» ΜΥΚΟΝΟΣ

ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ- Mykonos Tours Transfer2go.gr

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ

Με την πρώτη ματιά πριν κατευθυνθείτε στο λιμάνι θα δείτε μια σειρά επτά λευκών ανεμόμυλων να απλώνονται σε ένα μικρό ακρωτήριο. Η κατασκευή των ανεμόμυλων χρονολογείται απο τον 16ο αιώνα από τους Ενετούς και είναι προσανατολισμένα προς τα βόρεια ανάμεσα στη γραφική Αλεφκαντέρα και τη συνοικία Νιόχωρι. Στο παρελθόν  εξυπηρετούσαν την τροφοδοσία των διερχόµενων πλοίων και στόλων.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΗ

Ακριβώς βόρεια της Μικρής Βενετίας, στη γειτονιά του Κάστρου βρίσκεται η συναρπαστική Εκκλησία της Παναγίας Παραπορτιανής. Αυτό το μνημείο χτίστηκε μεταξύ του 15ου και του 17ου αιώνα και περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές, διασυνδεόμενες εκκλησίες κάτω από ένα πέμπτο χτισμένο στην κορυφή.

Η παλαιότερη είναι ο Άγιος Ανάργυρος, ξεκίνησε το 1425, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις εκκλησίες κατασκευάστηκαν όλες τον 16ο και 17ο αιώνα. Όπως και οι ανεμόμυλοι της Μύκονου είναι ένα μνημείο που προσελκύει επισκέπτες για να φωτογραφηθούν στους ασύμμετρους λευκούς τοίχους απέναντι στον γαλάζιο ουρανό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου- Mykonos Tours Transfer2go.gr

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το μικρό, αλλά ελκυστικό αρχαιολογικό μουσείο του νησιού έχει αντικείμενα που έχουν ανακτηθεί από τη Μύκονο και τα γειτονικά νησιά, που χρονολογούνται από την προϊστορία έως το τέλος της ελληνιστικής περιόδου γύρω στον 1ο αιώνα π.Χ.

Εκτίθενται θαυμάσια μελανόμορφα και ερυθρόμορφα κεραμικά και άλλα ευρήματα, ταφικά ελληνιστικά ανάγλυφα κ.ά. γλυπτά. Από τα ευρήματα της Μυκόνου, εντυπωσιάζει ιδιαίτερα ο μεγάλος «Πίθος της Μυκόνου» (πιθαμφορέας από τηνιακό εργαστήριο, του 7ου π.Χ. αι.), με τις πλούσιες ανάγλυφες παραστάσεις του από τον Τρωϊκό Πόλεμο, κατανεμημένες σε ζώνες (σε κεντρική σύνθεση παριστάνονται οι Αχαιοί πολεμιστές με το Δούρειο Ίππο).

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το «Σπίτι της Λένας» είναι μια μυκονιάτικη αστική κατοικία του 19ου αιώνα, τμήμα μεγαλύτερης οικίας που ανήκε στον ήρωα- καπετάνιο Νικόλαο Σουρμελή και βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας, στην περιοχή «Τρία Πηγάδια». Είναι παράρτημα της «Λαογραφικής Συλλογής» από το 1970, μετά από ευγενική δωρεά του Γεωργίου και της Ιωάννας Δρακοπούλου, μαζί με αρκετά από τα έπιπλα και τα αντικείμενά της. Η επωνυμία «Το Σπίτι της Λένας» οφείλεται στην τελευταία ιδιοκτήτρια του, Λένα Σκριβάνου.

ΦΑΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, θα παρατηρήσετε εύκολα τον Φάρο του Αρμενιστή λόγω του ύψους του - έχει ύψος 19 μέτρα (62 πόδια). Είναι ένα γραφικό αξιοθέατο που προσφέρει υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο βάθος μπορεί κανείς να παρατηρήσει το γειτονικό νησί της Τήνου. Δείτε τις βάρκες που περνούν ανάμεσα στα δύο νησιά.

 

 

Mykonos tours
Φάρος Αρμενιστής- Mykonos Tours Transfer2go.gr